söndag, februari 04, 2007

Visdom före handlingskraft

Jag har varit inne på det förr: Att vara handlingskraftig som majoritet är inte samma sak som att tala om i detalj vad som kommer att gälla det närmaste året. Detta är sossetänk á la Jonas Karlsson och Björn Sundin. Jag skulle vilja slå ett slag för det visa maktutövandet:

"Vi som sitter i kommunledningen vet inte i detalj vilka behoven är i kommunens driftsförvaltningar, det vet de oftast bäst själva. Vi känner heller inget behov av att bevisa för någon att vi äger makten och härligheten genom att lova så mycket som den förra majoriteten gärna gjorde. Vi löser problemen där de uppstår, helt pragmatiskt. Vi löser problemen utan att ställa till en stor cirkus kring detta. Vi tar ansvar för kommunens ekonomi, både kortsiktigt och långsiktigt."

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Vi löser problemen där de uppstår, helt pragmatiskt. Vi löser problemen utan att ställa till en stor cirkus kring detta. Vi tar ansvar för kommunens ekonomi, både kortsiktigt och långsiktigt."

Har du några bra exempel på detta?

Unknown sa...

Detta är vad vi ägnar oss åt hela tiden, i varje fråga!
Därvidlag skiljer vi oss från den föregående majoriteten!

Anonym sa...

Med andra ord: nej, han hade inga exempel på detta.

Unknown sa...

Vi har bl a sett till att bygget i kvarteret Längan kommit igång snabbare än om vänsterkadern hade fått fortsätta regera! Vi jobbar på en mängd frågor parallellt bland annat om Gustavsviksbron. Där är det viktigt att få till en överenskommelse med banverket. Kommunen kan inte ta hela den kostnaden, eller tycker Jonas och hans gäng att det är rimligt?