onsdag, januari 24, 2007

Jonas Karlsson bara lövar och lövar

Björn Sundin och Jonas Karlsson bedriver var och en en slags kampanj mot koalitionen och dess politik. Allt i sin ordning. Det kallas oppositionspolitik. Herrarna tycker att politiker ska detaljstyra mer, lova mer och sätta upp fler mål. Mer politik och mindre medborgare så att säga.

I anslutning till detta har Jonas Karlsson och Lena Baastad sänt ut ett brev till ett antal småföretagare där det framgår att det skulle vara Staffan Wermes fel att det inte byggs på Eyrafältet, att det inte byggs bro över järnvägen vid Gustavsvik, att Behrn inte får bygga, etc.

Brevet är fyllt av lögner och personangrepp. Staffan Wermes "motstånd mot Örebros utveckling" har uppenbarligen gjort kommunen handlingsförlamad, enligt skribenterna.

De fabulerar och bedriver ren hets mot Staffan framförallt. Det är befängt att Staffan skulle vara motståndare till ett Örebro i utveckling. Det är sossarnas definition på vad ett Örebro i utveckling är för något som styr deras utsaga. I sossarnas Örebro ska kommunen lova runt och finnas med överallt där det behöver investeras. Kommunen ska leda investeringsligan och driva utvecklingen framåt genom ekonomiska muskler. Koalitionen tycker i grunden att kommunen ska skapa förutsättningar för utveckling vilket kan innebära investeringar i infrastruktur, men också investeringar i en generösare näringslivspolitik.

Det är oansvarsfullt att lova i den omfattning som Jonas Karlsson gjort under sin period som (o)ansvarigt kommunalråd. Det har lett till att kommunen bundit upp sig till fortsatta investeringar utan att formella beslut fattats och investeringarna allsidigt värderats.

Ett sådant beteende kallar jag oansvarigt. Vi i koalitionen tar däremot ett långsiktigt ansvar. Vi arbetar inte med vidlyftiga löften och förhastade beslut.

Inga kommentarer: