söndag, januari 07, 2007

Rätt och fel av Littorin!

Arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin hävdar att det är helt i sin ordning att Hotell och restaurangfacket försatte Salladsbaren Wildn Fresh i blockad och att Transport sympatiagerade, vilket medförde att sophämtningen uteblev!

Okej att det säkert går att läsa i lagen att det får gå till på det viset. Men jag tycker att det är fel rent principiellt: 1) det är en tvångsåtgärd mot en liten firma med några få anställda och sker helt mot samtliga anställdas vilja. 2) Det är svinaktigt (ursäkta alla grisar) att utnyttja sophämtningen som vapen i denna konflikt. 3) Konflikten är skapad av facket som låtsas att de står upp för de anställda, vilket de alltså inte gör. Det är alltid lätt att röra till det för någon som på så vis bli drabbad och sedan kalla det för en konflikt.

Om denna "konfliktsrätt" är en del av "den svenska modellen" så borde vi en gång för alla omdefiniera "den svenska modellen". Tack Maud Olofsson: Du talar i alla fall så folk förstår att du förstår när du säger att "det måste finnas möjlighet för det enskilda företaget att själv bestämma, tillsammans med sina anställda, hur man vill ha det".

Jag förstår inte varför LO-facken får spela en så här häpnadsväckande roll på arbetsmarknaden, utan att fler reagerar? Det skulle aldrig fungera om tjänstemannafacken gav sig ut och blockerade varje tjänstemannaföretag utan kollektivavtal. Det mesta är häpnadsväckande och rent bedrövligt! Jag lär återkomma!

Inga kommentarer: