torsdag, januari 18, 2007

Go Mona Go!

Mona Sahlin är en av få socialdemokrater som talar om entreprenörskap som något bra! Hon ser det t.o.m. som en förutsättning för att nya jobb ska skapas (vilket ju är en självklarhet). "Det är inget konstigt med att en av drivkrafterna är att tjäna pengar och den andra att göra ett bra jobb" angående entrprenörer och deras drivkrafter, är ett uttalande som värmer.

Som en motbild står exempelvis transportarebetarförbundets Per Winberg som frankt hävdar att "Jag hade hellre sett någon som hade kraft att motverka högerkrafterna och marknadskrafterna". Godnatt Winberg och transport. Ja visst ja - sopfacket, var det ju!!! Ytterligare kommentarer är överflödiga.

En liten parentes: Tänk om Svenskt näringslivs representanter hade stått på rad på samma sätt när Reinfeldt blev M-ordförande och kommenterat hans lämplighet. När får vi se en opolitisk eller alliansföreträdare som LO-förbundsordförande?

Med utgångspunkt från att Mona Sahlin har en i stort motsatt ståndpunkt än LO:s betonghäckar och att hon även nu uttrycker den självklara förståelsen att tjänstenäringen är oerhört viktig, inte bara industrin, så välkomnar jag Mona Sahlin som sossarnas nya partiordförande.

Inga kommentarer: